Kirjan kirjoittajat

Farmakologia ja toksikologia kirjan tunnustetun ja kestävän laadun takuuna ovat olleet lähes samana pysyneet toimittajat.

Professori Matti K. Paasonen, jolla on ollut kiistaton rooli suomalaisen farmakologian kehittäjänä, toimitti yhdessä professori Jouko Tuomiston kanssa kirjan viisi ensimmäistä painosta. Professori Tuomisto tunnetaan merkittävänä farmakologian, toksikologian ja ympäristöterveyden osaajana. Hän on antanut tärkeän panoksensa kirjan kehittämiseen.

Kuudessa viimeisessä painoksessa toimittajakuntaan on kuulunut paitsi farmakologian, myös lääkekehityksen erikoisasiantuntijana tunnettu professori Markku Koulu. Hänen työparinaan kolmesta viimeisimmästä painoksesta eteenpäin aloitti professori Eero Mervaala, jolla on vahva tietotaito farmakologiasta ja sydän- ja verisuonisairauksista. Lisäksi kirjan tekemiseen osallistuu pienemmillä työpanoksilla suuri joukko farmakologian ja toksikologian alan ammattilaisia ympäri Suomea.

Toimittajakunta ja Medicina ovat sitoutuneet kirjan kehittämiseen myös jatkossa. Haluamme tulevaisuudessakin omalta osaltamme palvella kriittisen, puolueettoman ja ajantasaisen lääketietouden tarvitsijoita.